Opening Energietuin Assen-Zuid zaterdag 21 september

1 aug, 2024

Met trots kondigen we de officiële opening aan van onze nieuwe Energietuin Assen-Zuid. Op zaterdag 21 september vieren we samen deze bijzondere mijlpaal. De Energietuin is een prachtig voorbeeld van hoe we met duurzame energie en lokale samenwerking een groene toekomst kunnen realiseren.

We nodigen je uit om deze bijzondere dag met ons te vieren. Dit is jouw kans om de Energietuin te ervaren, meer te leren over duurzame energie en te zien hoe we samen werken aan een groene toekomst.

Programma

De opening belooft een leuke middag te worden vol activiteiten voor jong en oud! Vanaf 13:00 uur is er een doorlopend programma met rondleidingen over de techniek van zonne-energie, vogels en de natuur in de Energietuin. Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals de educatieve route en het knutselen van een zonnepaneel.

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk het hier.

Datum & locatie

  • Wanneer: Zaterdag 21 september 2024 van 13:00 tot 16:00
  • Waar: Informatiepunt, Energietuin Assen-Zuid

We kunnen niet wachten om de opening samen met jou te vieren! Zet de datum in je agenda en kom langs!

Meer nieuws

Vanderveen 2 in bedrijf

Dinsdag 9 juli is ons zon-op-dak project aangesloten op het elektriciteitsnet. Door weersomstandigheden is dit iets later dan gepland. De installatie levert nu stroom aan Energie VanOns. De gemiddelde jaarproductie is naar verwachting 58.500 kWh. Meedoen Ben je...

Lees meer

De Energietuin levert eerste stroom!

Op dinsdag 18 juni is Energietuin Assen-Zuid aangesloten op het elektriciteitsnet door de netbeheerder. Vanaf dat moment produceert de Energietuin duurzame stroom! In de komende weken wordt er per perceel stapsgewijs gestart met het opwekken van elektriciteit. Het...

Lees meer