Warmtescan van je woning

Hoe is het met de isolatie van jouw huis gesteld? Laat gratis een vrijblijvende warmtescan maken.

Laat een warmtescan maken van je woning

 

De juiste isolatie van je woning draagt veel bij aan energiebesparing. Maar zelfs in een geïsoleerd huis zijn er vaak nog plekken waar warmte naar buiten lekt. Het maken van een warmtescan van je woning biedt uitkomst. Op de warmtescan is direct te zien hoe het met de isolatie van je huis gesteld is.

 

N

Bespaar tot 40% op je energierekening

N

Krijg inzicht in de maatregelen die het meest zinvol zijn

N

Uitgevoerd door gecertificeerde energiecoach

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen?
Stuur een e-mail naar coachaanhuis@asserenergie.nl of bel naar 0592 – 20 00 21

Waarom een warmtescan laten maken?

Een goed geïsoleerde woning staat voor comfort. Buiten is het koud, maar binnen is het behaaglijk. Dat is wat energie hoort te doen.

Misschien heb je toch het gevoel dat het ergens in huis frisser is dan het zou moeten zijn. Maar waar komt de tocht vandaan? Of wellicht dacht je dat de isolatie van je woning helemaal op orde was. Toch is de energierekening wat hoger dan verwacht.

Genoeg reden om de isolatie van je huis eens nader te bekijken. De warmtescan is een perfect instrument om die in kaart te brengen.

Hoe werkt een warmtescan?

Infrarode straling – met het blote oog onzichtbaar – geeft een goede indicatie van temperatuur. Een warmtebeeldcamera ziet infrarood en kan zo temperatuurverschillen vastleggen. Op een warmtescan kun je aan de hand van kleurverschillen zien welke delen van je huis de meeste warmte uitstralen.

Goede isolatie houdt de warmte binnenshuis. Daardoor zullen goed geïsoleerde plekken een andere kleur hebben dan plekken waar juist veel warmte verloren gaat.

Er kunnen allerlei redenen zijn voor het ontstaan van warmtelekken. Zo kunnen er kieren of koudebruggen in uw huis zitten, maar ook bijvoorbeeld bouwgebreken of lekkage kunnen voor problemen zorgen.

Hoe wordt de warmtescan uitgevoerd?

Een energiecoach voert de warmtescan op afspraak bij je uit. Deze vrijwilliger is gecertificeerd door het Drents Energieloket. Naast het advies op basis van de warmtescan kan hij of zij je ook van tips over energiebesparing voorzien.

Goed om te weten: de warmtescan wordt gemaakt in de wintermaanden. Hoe hoger het temperatuurverschil tussen binnen en buiten, des te effectiever de scan.

Wat kost een warmtescan laten maken?

De warmtescan is in sommige gevallen zelfs gratis. Neem voor meer informatie contact op met AsserEnergie.

Wat levert een warmtescan op?

Naar schatting van het CBS kan er door isolatie tot 40% bespaard worden op de energierekening.

Helemaal (opnieuw) isoleren blijkt na de warmtescan echter vaak niet nodig. Door de gedetailleerde resultaten van de scan kun je de maatregelen treffen die het meest zinvol zijn.

De vervolgstappen op basis van het advies kunnen heel simpel zijn. Zo houden borstels in de brievenbus al direct extra warmte binnen. Ook kunnen bijvoorbeeld tochtstrips of radiatorfolie snel effect sorteren.

Krijg warmtelekken inzichtelijk

De energiecoach komt langs om foto’s te maken van je woning

Op de warmtescan is duidelijk te zien dat er via de ramen veel energie naar buiten lekt.

Zodra je weet waar de warmtelekken zitten kun je gericht gaan isoleren.

Laat ook een warmtescan maken

Ben je geïnteresseerd in een warmtescan en vrijblijvend energieadvies van onze gecertificeerde energiecoach? Vul dan het formulier in of neem contact op met ons.

 

Aanvraagformulier

Wegens de hoeveelheid aanvragen is het direct aanvragen van een warmtescan voor je woning op dit moment niet mogelijk.

Wél kun je advies van een energiecoach aanvragen. Deze bepaalt dan tijdens het gesprek of het zinvol is om een warmtescan uit te voeren.