Meedoen met Energietuin Assen-Zuid

Op deze pagina lees je waarom je moet doen. Ook worden de verschillende mogelijkheden om deel te nemen voor zowel huishoudens als bedrijven uitgelegd. En onderaan de pagina is er een mogelijkheid tot aanmelden.

Waarom meedoen?

 

Drie redenen springen er in het bijzonder uit. De eerste reden hebben we in 2022/2023 allemaal meegemaakt: de energieprijzen gingen door het dak. De enorme prijsstijging werd veroorzaakt door de hoge gasprijzen waarvoor we afhankelijk zijn van andere landen.

Door lokaal energie op te wekken en het te gebruiken nemen we het heft weer in eigen handen en worden we weer minder afhankelijk andere landen.

De tweede reden is natuurlijk duurzaamheid. Veel stroom wordt op dit moment nog opgewekt met fossiele brandstoffen, en die raken op.

De derde reden is dat de opbrengsten direct ten goede komen aan de lokale omgeving in plaats van grote energiemaatschappijen en hun aandeelhouders.

 

N

Opwek in eigen hand

N

Duurzame stroom voor 6.000 huishoudens

N

Opbrengsten blijven in omgeving

Opties om mee te doen

Er zijn een aantal opties om mee te doen.
Twijfelt u? Neem gerust contact op of meld u aan voor een van de informatieavonden onderaan de pagina.

Optie 1: Stroom afnemen met korting

Je krijgt vijf jaar lang stroom uit het park met korting op de stoomprijs van 3 cent per kWh.

Voorwaarden:

 • Je jaarlijkse stroomverbruik is lager dan wat je met eigen zonnepanelen opwekt en/of wat je uit een ander collectief opwekproject afneemt.
 • Je bent klant of wilt dat worden van Energie VanOns via Asser Energie

Met deze optie weet jij zeker dat jouw stroom écht uit Assen komt en krijg je ook nog eens korting op je stroom.

Optie 2: Mee-investeren

Je kunt of wilt geen stroom afnemen uit het park. Bijvoorbeeld omdat je jaarlijkse stroomverbruik al komt van eigen zonnepanelen of wat je uit een ander collectief opwekproject afneemt. Speciaal voor deze mensen bieden we deze optie aan.

Over het ingelegde bedrag krijg je 4% rente per jaar. Na 5 jaar heb je het volledige bedrag terug, inclusief de rente.

Voorwaarden:

 • Je bent klant of wilt dat worden van Energie VanOns via Asser Energie

Je investering levert een mooie rente op, én de opbrengsten van dit park gaan naar de coöperatie die dit in nieuwe duurzame projecten steekt. Dus je doet echt wat goeds met je geld.

Optie 3: Stroom afnemen + mee-investeren

Dit is optie 1 + optie 2.

Je krijgt over de stroom die je afneemt 3 cent korting per kWh. En over het ingelegde bedrag krijg je 4% rente per jaar. Na 5 jaar heb je het volledige bedrag terug, inclusief de rente.

Voorwaarden:

 • Je bent klant of wilt dat worden van Energie VanOns via Asser Energie

Dit is financieel en maatschappelijk gezien de meest aantrekkelijke optie.

Optie 4: Maatschappelijk beleggen

Deze optie is voor mensen en bedrijven die maatschappelijk willen beleggen, maar geen klant kunnen of willen worden bij Energie VanOns.

Op deze manier investeren is mogelijk met 5.000 euro of 10.000 euro. Over het ingelegde bedrag krijg je 4% rente per jaar. Na 5 jaar heb je het volledige bedrag terug, inclusief de rente.

Voorwaarden:

 • Jij of de organisatie wordt lid van de energiecoöperatie Asser Energie. De contributie bedraagt 25 euro per jaar.

Je investering levert een mooie rente op, én de opbrengsten van dit park gaan naar de coöperatie die dit in nieuwe duurzame projecten steekt. Dus je doet echt wat goeds met je geld.

Aanmelden

Ook meedoen? Meld je dan aan.

Aanmelding verplicht nog niet tot deelname.

We nemen contact op bij de start van het project voor een informatieavond. Dan bespreken we alle details en maak je pas een definitieve keuze.

  Aanmeldformulier  Stroom afnemen
  Investeren