EnergieCafé: Ontdek 16 april hoe je energie kunt besparen

apr 9, 2024

Ben je benieuwd hoe je efficiënt energie kunt besparen en tegelijkertijd je energierekening kunt verlagen? Sluit je dan aan op 16 april om 19:30 uur bij het EnergieCafé in het Markehuus, gelegen in Peelo aan Scharmbarg 35. Dit initiatief, georganiseerd door AsserEnergie in samenwerking met het Energieloket Assen en Vaart Welzijn, biedt waardevolle inzichten in energiecoaching en -advies, geschikt voor alle inkomens.

Tijdens deze avond heb je de kans om voor maar liefst €50 aan energiebesparende producten uit te kiezen. Of je nu in een koop- of huurwoning woont, onze experts laten zien hoe je met eenvoudige stappen jouw woning kunt verduurzamen. Voor degenen die niet zo handig zijn, geen zorgen; onze hulptroepen staan klaar om je te assisteren.

Een leerzame avond met extra’s

Het EnergieCafé biedt meer dan alleen advies. Onder het genot van drankjes en hapjes krijg je in drie rondes presentaties over verschillende onderwerpen: van inclusieve energiecoaching en de rol van energieadviseurs tot aan lokale energie-initiatieven. Het is een goede gelegenheid om te netwerken met buurtgenoten die ook geïnteresseerd zijn in verduurzamen.

“Verlaag je energiekosten door je woning duurzamer te maken. Het is eenvoudig, wij komen de middelen installeren, en je kiest tot €50 aan producten.”

Otto Lussenburg

energiecoach

Bespaar met de buurt

Heb je ooit overwogen om een buurtinitiatief te starten? Een jaarlijkse buurt-bbq kan net de springplank zijn voor het organiseren van gezamenlijke projecten zoals zonnepanelen of groepsinkopen. Het EnergieCafé staat vol van inspiratie en praktische tips om jouw buurt groener en duurzamer te maken.

Praktische informatie

  • Locatie: Wijkcentrum Peelo ’t Markehuus, Scharmbarg 35. Plan route.
  • Tijdstip: Inloop 19:30. Start programma 19:45.

De toegang tot het EnergieCafé is geheel gratis, en vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer nieuws

Ontdek wat je straks kunt beleven in de Energietuin!

De Energietuin Assen-Zuid verandert het concept van duurzame energieopwekking naar een ware belevenis. Niet alleen wordt de Energietuin een bron van groene stroom, maar het is ook een plek waar respect voor de natuur en biodiversiteit centraal staan. Dankzij een...

Lees meer

Vrijwilligers gezocht: Help mee in de Energietuin!

De Energietuin bloeit op de kracht van onze lokale gemeenschap. Samen werken we aan het opwekken van duurzame energie, die direct ten goede komt aan ons allemaal. Maar de Energietuin is meer dan een plek waar groene stroom wordt geproduceerd; het is een plek waar je...

Lees meer