Leer en ontdek: Duurzaamheidsfestival 27 januari

jan 16, 2024

Op zaterdag 27 januari 2024, tussen 10:00 en 15:00 uur, vindt het Duurzaamheidsfestival plaats in Het Lichtpunt aan De Boomgaard 7 in Assen. Dit evenement, georganiseerd door Solidair Groningen & Drenthe samen met studenten van de Hanzehogeschool, is educatief en interessant voor iedereen die interesse heeft in duurzaamheid. 

Ontmoet onze energiecoaches 

Ben je benieuwd hoe je thuis energie kunt besparen, of een warmtepomp iets voor jou is, of hoe je verder kunt besparen op je energierekening? Onze energiecoaches staan klaar om al je vragen te beantwoorden en praktische tips te geven.

Help mee onze eigen energie op te wekken

In Assen-Zuid is een prachtige Energietuin in ontwikkeling, die straks duurzame stroom zal leveren aan maar liefst 6.000 huishoudens. Deze Energietuin is een van de vier unieke projecten in Nederland. Wil je meer weten over hoe je kunt deelnemen door te investeren of duurzame energie af te nemen van Energietuin Assen-Zuid? Wij voorzien je graag van alle informatie!

Bouw je eigen zonnepaneel

Een speciale activiteit voor kinderen (en enthousiaste volwassenen) is dat je je eigen zonnepaneel kunt maken. Een leuke en leerzame activiteit die laat zien hoe spannend en toegankelijk duurzame energie kan zijn.

Breed aanbod voor jong en oud

Het festival biedt informatietafels, lezingen, workshops, verkoopstalletjes, ruiltafels en kinderactiviteiten. Van energie-bespaartips tot verantwoorde aankopen zoals vintage kleding en fair trade producten, er is voor elk wat wils. Een unieke kans om kennis te vergaren, inspiratie op te doen en bewust keuzes te maken.

Het festival is ook een platform voor nieuwe en bestaande sociale en ecologische initiatieven. Ontdek groene buurtprojecten, energiecoöperaties, buurttaxi-projecten, afvalbeperking en lokale wijk-initiatieven. Een mooie gelegenheid om te zien wat duurzaamheid kan betekenen voor jou en de wereld om je heen.

Praktische informatie

  • Datum: Zaterdag 27 januari 2024
  • Tijd: 10:00 – 15:00
  • Locatie: Het Lichtpunt, De Boomgaard 7 in Assen
  • Aanmelden: Niet nodig
  • Entree: Gratis

Het Duurzaamheidsfestival is een uitgelezen kans voor iedereen in de regio Assen om samen te komen, te leren, en actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Of je nu al veel weet over duurzaamheid of gewoon nieuwsgierig bent, er is genoeg te ontdekken en te doen voor alle leeftijden.

Voor meer informatie, bezoek Solidair Groningen & Drenthe.

We hopen je te zien op het Duurzaamheidsfestival in Assen!

Meer nieuws

Ontdek wat je straks kunt beleven in de Energietuin!

De Energietuin Assen-Zuid verandert het concept van duurzame energieopwekking naar een ware belevenis. Niet alleen wordt de Energietuin een bron van groene stroom, maar het is ook een plek waar respect voor de natuur en biodiversiteit centraal staan. Dankzij een...

Lees meer

Vrijwilligers gezocht: Help mee in de Energietuin!

De Energietuin bloeit op de kracht van onze lokale gemeenschap. Samen werken we aan het opwekken van duurzame energie, die direct ten goede komt aan ons allemaal. Maar de Energietuin is meer dan een plek waar groene stroom wordt geproduceerd; het is een plek waar je...

Lees meer