Nieuwe training gestart voor energiecoaching

nov 21, 2022

In totaal zijn er vanuit de coöperatie vier mensen gestart met de training tot energiecoach. Deze training bestaande uit vijf trainingsdagen, vond deze keer plaats in de Schulp in Assen. Afgelopen maandag was alweer de laatste trainingsavond en hebben alle deelnemers hun certificaat ontvangen. 

Tijdens deze training leerden de coaches over de buitenkant van het huis, het gedrag van mensen en de staat van apparatuur. Van isolatie, tot de gloeilampen vervangen door LED verlichting. Alles kwam aan bod.

Na de opleiding worden de coaches ingezet om bij mensen thuis advies te geven. Een deel van de coaches wordt ingezet bij de aanpak van energiearmoede. Zo zetten de coaches zich niet alleen in voor duurzaamheid, maar ook op sociaal vlak.

Meer informatie

Wil je ook opgeleid worden tot energiecoach? Of wil je juist een advies van een energiecoach? Neem dan contact met ons op.

 

Meer nieuws

Nieuwe ontwikkelingen in de Energietuin Assen-Zuid

In de Energietuin Assen-Zuid wordt hard gewerkt aan het realiseren van duurzame energie. Recent zijn en worden er nieuwe stappen gezet in de ontwikkeling van dit project. Kabels leggenBegin november zijn medewerkers van ProfiNRG gestart met het aanleggen van kabels...

Lees meer

Succesvolle Solar Picknick voor Energietuin Assen-Zuid

Op zaterdag 2 september was het een gezellige drukte in de Energietuin Assen-Zuid, dankzij een informatieve Solar Picknick georganiseerd door Windunie, de projectontwikkelaar. Deze gezellige bijeenkomst, waar AsserEnergie een prominente rol speelde, diende als een...

Lees meer

AsserEnergie en Windunie: partners in Energietuin Assen-Zuid!

AsserEnergie en Windunie bundelen hun krachten in de Energietuin Assen-Zuid, een duurzaam initiatief dat lokale energieopwekking en biodiversiteit bevordert. Ontdek hoe we samen streven naar een groenere toekomst en betrokkenheid van de gemeenschap. Doe mee en neem actie!

Lees meer