Ontdek wat je straks kunt beleven in de Energietuin!

9 apr, 2024

De Energietuin Assen-Zuid verandert het concept van duurzame energieopwekking naar een ware belevenis. Niet alleen wordt de Energietuin een bron van groene stroom, maar het is ook een plek waar respect voor de natuur en biodiversiteit centraal staan. Dankzij een zorgvuldig ontwerp, dat rekening houdt met zowel de plaatsing van zonnepanelen als de flora eromheen, biedt de Energietuin vanaf september een unieke mix van educatie en recreatie.

Een groene plek vol kennis

Bezoekers kunnen straks langs een speciaal aangelegde wandelroute aan de zuidkant van de tuin wandelen, waar ze niet alleen omgeven zijn door groen, maar ook de kans krijgen om te leren over duurzame energie en biodiversiteit. Met twee interactieve educatieve routes, ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen, wordt de Energietuin een levendige plek van ontdekking. Dankzij de smartphone-app izi-travel wordt de ervaring nog interactiever. Kinderen kunnen zich laten meevoeren door de avonturen van Zipp, een buitenaards wezen op zoek naar kennis over onze energievoorzieningen. Terwijl volwassenen kunnen leren over het verwerven van zonne-energie, het belang van biodiversiteit en landschapsbehoud.

Ontspannen en opladen in de natuur

Naast educatieve routes biedt de Energietuin verschillende recreatiemogelijkheden. Met picknickbanken, zitjes en een uitkijkheuvel is er ruimte voor ontspanning. Ook is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen. De Energietuin wordt een fijne bestemming voor iedereen die duurzaamheid wil ervaren in een prachtige, natuurlijke setting.

 

Een impressie van de entree van de Energietuin. © RO Visuals

Meer nieuws

De Energietuin krijgt vorm

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouw van de Energietuin Assen-Zuid. Ook de natuur in het gebied stond niet stil. Maar wat zijn de plannen wanneer het zonneveld er ligt? Hoe gaat het er uit zien en wat is er straks precies te doen in de Energietuin? Met...

Lees meer

Energie VanOns naar nieuw ICT systeem

Na maanden van voorbereiding gaat Energie VanOns 24 juni naar een compleet nieuwe ICT omgeving. Deze overstap maakt ons toekomstbestendig en draagt bij aan een efficiënte bedrijfsvoering en een optimale klantbeleving voor onze klanten en wederverkopers. Uiteraard...

Lees meer