Persbericht Zonnemaat

6 nov, 2020

Nieuwe stappen naar energieneutraal Assen

Energiecoöperatie duurzaam Assen heeft op het dak van een loods aan de Schepersmaat 6 in Assen zonnepanelen geplaatst. Eerder plaatsten zij ook al zonnepanelen op Warenhuis Vanderveen in het centrum van Assen. Samen produceren de zonnepanelen op deze locaties nu 130.000 kWh per jaar. Genoeg voor ongeveer 40 huishoudens in Assen.

Voor de komende jaren staan er nog vier nieuwe projecten in Assen op de planning. De stroom die wordt opgewekt door deze projecten wordt direct geleverd aan de huishoudens in Assen. De financiële winst van de projecten blijft binnen de coöperatie en wordt direct geïnvesteerd in nieuwe duurzame projecten. Zo werkt Energiecoöperatie duurzaam Assen toe naar een energieneutraal Assen.

Assenaren die zelf geen zonnepanelen hebben kunnen investeren in de energieprojecten. Zij profiteren dan direct van een korting op hun energiebelasting. Het rendement op het project aan de Schepersmaat bedraagt daarmee bijvoorbeeld ongeveer 3% per jaar. Binnen 10 jaar is een investering terugverdiend. Meedoen kan al vanaf € 250,-. Of huishoudens mee kunnen doen hangt van het postcodegebied van het project af.

Naast de energieprojecten geeft de energiecoöperatie advies om energie te besparen, ondersteunen ze lokale verenigingen en lopen er mobiliteitsprojecten. Op de website ecduurzaamassen.nl staat meer informatie. Ook heeft de energiecoöperatie een informatiebalie op de eerste verdieping van Warenhuis Vanderveen.

Meer nieuws

Vanderveen 2 in bedrijf

Dinsdag 9 juli is ons zon-op-dak project aangesloten op het elektriciteitsnet. Door weersomstandigheden is dit iets later dan gepland. De installatie levert nu stroom aan Energie VanOns. De gemiddelde jaarproductie is naar verwachting 58.500 kWh. Meedoen Ben je...

Lees meer

De Energietuin levert eerste stroom!

Op dinsdag 18 juni is Energietuin Assen-Zuid aangesloten op het elektriciteitsnet door de netbeheerder. Vanaf dat moment produceert de Energietuin duurzame stroom! In de komende weken wordt er per perceel stapsgewijs gestart met het opwekken van elektriciteit. Het...

Lees meer