Samen sterk tegen energiearmoede in Assen

dec 15, 2023

Woon je in Assen en merk je dat je huis koud en moeilijk warm te houden is? Of ken je iemand die hiermee worstelt? Energiearmoede is een serieus probleem in ons land, en in Assen zijn we vastbesloten hier iets aan te doen. Yang Soo Kloosterhof, adviseur energiearmoede, legt uit dat veel huishoudens, vooral eenoudergezinnen en ouderen, in slecht geïsoleerde woningen wonen, wat leidt tot hoge energierekeningen.

Aanpak in Assen

We hebben een speciale aanpak gelanceerd om iedereen in Assen van een warm en energiezuinig thuis te voorzien. Deze aanpak is een samenwerking tussen VaartWelzijn, AsserEnergie en de Gemeente Assen, waarbij we ons in eerste instantie richten op wijken zoals De Lariks, Pittelo, Noorderpark en Baggelhuizen.

Stappenplan voor actie:

1. Contact met Buurtwerker van VaartWelzijn: 

Lisa Timmer is jouw eerste aanspreekpunt. Als buurtwerker brengt zij je situatie in kaart en informeert over maatregelen en financiële hulp om je energiekosten te verlagen.

2. Advies van energiecoaches van AsserEnergie:

Onze energiecoaches helpen je met tips om energie te besparen. Denk aan gedragsveranderingen, het isoleren van je huis, en het slim gebruiken van apparaten.

3. Verduurzamingsadvies van de Energieadviseur:

De energieadviseur kijkt samen met jou naar grotere aanpassingen aan je woning, zoals isolatie of zonnepanelen, om je huis duurzamer te maken.

 

Echte verhalen, echte verandering:

Neem het voorbeeld van een alleenstaande vrouw die na een moeilijke periode in haar leven haar huis energiezuiniger heeft kunnen maken. Na een gesprek met een energiecoach, de energieadviseur en de ondersteuning van Lisa heeft deze vrouw een gratis, nieuwe energiezuinige koelkast kunnen krijgen en is haar woning voorzien van spouwmuur- en bodemisolatie.

Doe mee of help een ander

Onze aanpak is niet alleen een kwestie van advies geven, maar vooral van praktische oplossingen bieden. Als je vragen hebt, hulp zoekt, of zelf wilt bijdragen aan onze missie, neem dan contact op met Lisa Timmer van VaartWelzijn, of onze energiecoach Harry Ploeg. Samen maken we Assen warmer en energiezuiniger.

Contactgegevens

Samen zorgen we ervoor dat niemand in Assen in de kou zit.

Meer nieuws

Energietuin Assen-Zuid verwelkomt Werktafel RES Drenthe

Op 25 januari kreeg de Energietuin Assen-Zuid bezoek van de Werktafel Regionale Energie Strategie (RES) Drenthe. Dit bezoek markeert een belangrijk moment in de voortgang van natuur-inclusieve energietransitie projecten in Drenthe, met de Energietuin als een...

Lees meer

Vaste terugleverkosten: wat betekent het voor jou?

Veel van onze leden hebben zonnepanelen en dragen daarmee bij aan de energietransitie. De energietransitie brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee voor energieleveranciers. Zo ook voor ons energiebedrijf Energie VanOns: vanaf 1 maart 2024 introduceren zij vaste...

Lees meer

Leer en ontdek: Duurzaamheidsfestival 27 januari

Op zaterdag 27 januari 2024, tussen 10:00 en 15:00 uur, vindt het Duurzaamheidsfestival plaats in Het Lichtpunt aan De Boomgaard 7 in Assen. Dit evenement, georganiseerd door Solidair Groningen & Drenthe samen met studenten van de Hanzehogeschool, is educatief en...

Lees meer