Samen sterk tegen energiearmoede in Assen

dec 15, 2023

Woon je in Assen en merk je dat je huis koud en moeilijk warm te houden is? Of ken je iemand die hiermee worstelt? Energiearmoede is een serieus probleem in ons land, en in Assen zijn we vastbesloten hier iets aan te doen. Yang Soo Kloosterhof, adviseur energiearmoede, legt uit dat veel huishoudens, vooral eenoudergezinnen en ouderen, in slecht geïsoleerde woningen wonen, wat leidt tot hoge energierekeningen.

Aanpak in Assen

We hebben een speciale aanpak gelanceerd om iedereen in Assen van een warm en energiezuinig thuis te voorzien. Deze aanpak is een samenwerking tussen VaartWelzijn, AsserEnergie en de Gemeente Assen, waarbij we ons in eerste instantie richten op wijken zoals De Lariks, Pittelo, Noorderpark en Baggelhuizen.

Stappenplan voor actie:

1. Contact met Buurtwerker van VaartWelzijn: 

Lisa Timmer is jouw eerste aanspreekpunt. Als buurtwerker brengt zij je situatie in kaart en informeert over maatregelen en financiële hulp om je energiekosten te verlagen.

2. Advies van energiecoaches van AsserEnergie:

Onze energiecoaches helpen je met tips om energie te besparen. Denk aan gedragsveranderingen, het isoleren van je huis, en het slim gebruiken van apparaten.

3. Verduurzamingsadvies van de Energieadviseur:

De energieadviseur kijkt samen met jou naar grotere aanpassingen aan je woning, zoals isolatie of zonnepanelen, om je huis duurzamer te maken.

 

Echte verhalen, echte verandering:

Neem het voorbeeld van een alleenstaande vrouw die na een moeilijke periode in haar leven haar huis energiezuiniger heeft kunnen maken. Na een gesprek met een energiecoach, de energieadviseur en de ondersteuning van Lisa heeft deze vrouw een gratis, nieuwe energiezuinige koelkast kunnen krijgen en is haar woning voorzien van spouwmuur- en bodemisolatie.

Doe mee of help een ander

Onze aanpak is niet alleen een kwestie van advies geven, maar vooral van praktische oplossingen bieden. Als je vragen hebt, hulp zoekt, of zelf wilt bijdragen aan onze missie, neem dan contact op met Lisa Timmer van VaartWelzijn, of onze energiecoach Harry Ploeg. Samen maken we Assen warmer en energiezuiniger.

Contactgegevens

Samen zorgen we ervoor dat niemand in Assen in de kou zit.

Meer nieuws

Ontdek wat je straks kunt beleven in de Energietuin!

De Energietuin Assen-Zuid verandert het concept van duurzame energieopwekking naar een ware belevenis. Niet alleen wordt de Energietuin een bron van groene stroom, maar het is ook een plek waar respect voor de natuur en biodiversiteit centraal staan. Dankzij een...

Lees meer

Vrijwilligers gezocht: Help mee in de Energietuin!

De Energietuin bloeit op de kracht van onze lokale gemeenschap. Samen werken we aan het opwekken van duurzame energie, die direct ten goede komt aan ons allemaal. Maar de Energietuin is meer dan een plek waar groene stroom wordt geproduceerd; het is een plek waar je...

Lees meer