Tip: Cv-ketel zuinig afstellen

nov 17, 2020

20% besparen op je gasverbruik?

 

Kort samengevat

  • Tot 20% besparen op je energierekening
  • Eenvoudig te realiseren
  • comfortabeler en het blijft net zo warm als je gewend bent

Wist je dat de cv-ketel zuinig afstellen tot 20% kan besparen op gas? Het is niet heel moeilijk en je verbetert je comfort. Ook kost het weinig geld in tegenstelling tot zonnepanelen of isolatie.

Kijk samen met de energiecoach waar jij in huis op een eenvoudige manier energie kunt besparen. De energiecoach komt kosteloos bij jou aan huis.

De energiecoach is opgeleid door het Drents Energie Loket met subsidie van de provincie Drenthe.

Kleine stappen
Van het gas af, betekent niet dat je direct veel geld moet uitgeven voor een warmtepomp of zonnepanelen. Belangrijk is dat je voor jezelf goed overweegt wat bij jou past. Neem eerst kleine stappen en raadpleeg eventueel een energiecoach. Ga na op welke manier je energie kunt besparen, want daarmee help je ook al mee om het gasverbruik te verminderen. Energie besparen betekent niet dat het in huis minder comfortabel wordt.

Als jij energie bespaart heeft dat een gunstig effect op jouw energierekening en op de totale CO2 uitstoot.

Snel verdiend
Veel cv- en zeker HR-ketels  kunnen beter op een lagere temperatuur worden ingesteld: van 80/90 graden naar 70 of soms wel naar 60. Een HR-ketel gaat dan (beter) condenseren en dan wordt het rendement hoger. Dit bespaart veel gas en geld, en je hoeft niet in te leveren op comfort. Ook zijn veel cv-ketels niet goed waterzijdig ingeregeld en draaien daardoor niet efficiënt. Wij moedigen mensen aan hun installatie te laten nakijken en bij de installateurs aan te dringen om dit echt goed te doen. Deze maatregel is eenvoudig en snel terugverdiend.

Heb je nog vragen?
Klik dan hier voor de veel gestelde vragen.

Meer nieuws

Ontdek wat je straks kunt beleven in de Energietuin!

De Energietuin Assen-Zuid verandert het concept van duurzame energieopwekking naar een ware belevenis. Niet alleen wordt de Energietuin een bron van groene stroom, maar het is ook een plek waar respect voor de natuur en biodiversiteit centraal staan. Dankzij een...

Lees meer