Van Energiecoöperatie duurzaam Assen naar AsserEnergie

mrt 27, 2023

Tijdens de ALV was het al aangekondigd en bekeken maar nu ook voor het grote publiek: onze nieuwe huisstijl en website.

Waarom we dit doen

We hebben afgelopen jaren gemerkt dat mensen een energiecoöperatie lastig te begrijpen vinden. Alhoewel de term meer en meer bekend wordt, is het bij het overgrote deel van de mensen nog niet goed geland.

Tegelijkertijd zijn we bezig met (opwek)projecten waarmee we veel Assenaren willen bereiken. Daarom werd het tijd voor een laagdrempelige naam. Eentje die blijft hangen en die de lading dekt: AsserEnergie.

Omdat de website sowieso aan een update toe was, en de huisstijl ook een likje verf kon gebruiken hebben we ook deze aspecten meteen aangepakt. Komende maanden zullen onze uitingen steeds meer onder de vlag van AsserEnergie zijn.

Blijft Energiecoöperatie duurzaam Assen nog bestaan?

Op de achtergrond, als juridische naam, blijft Energiecoöperatie duurzaam Assen nog bestaan. Maar op de voorgrond en naar buiten toe treden we op onder de vlag van AsserEnergie.

Wat betekent dit voor de huidige leden

Daar kunnen we kort over zijn: niets. Waar je eerder het logo tegenkwam van Energiecoöperatie duurzaam Assen, zul je komende tijd het logo van AsserEnergie gaan zien. Het enige wat qua communicatie gaat veranderen zijn de e-mailadressen. Maar daarover zullen we je ter zijne tijd over informeren.

 

Meer nieuws

Energietuin Assen-Zuid verwelkomt Werktafel RES Drenthe

Op 25 januari kreeg de Energietuin Assen-Zuid bezoek van de Werktafel Regionale Energie Strategie (RES) Drenthe. Dit bezoek markeert een belangrijk moment in de voortgang van natuur-inclusieve energietransitie projecten in Drenthe, met de Energietuin als een...

Lees meer

Vaste terugleverkosten: wat betekent het voor jou?

Veel van onze leden hebben zonnepanelen en dragen daarmee bij aan de energietransitie. De energietransitie brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee voor energieleveranciers. Zo ook voor ons energiebedrijf Energie VanOns: vanaf 1 maart 2024 introduceren zij vaste...

Lees meer

Leer en ontdek: Duurzaamheidsfestival 27 januari

Op zaterdag 27 januari 2024, tussen 10:00 en 15:00 uur, vindt het Duurzaamheidsfestival plaats in Het Lichtpunt aan De Boomgaard 7 in Assen. Dit evenement, georganiseerd door Solidair Groningen & Drenthe samen met studenten van de Hanzehogeschool, is educatief en...

Lees meer