Vrijwilligers gezocht: Help mee in de Energietuin!

apr 8, 2024

De Energietuin bloeit op de kracht van onze lokale gemeenschap. Samen werken we aan het opwekken van duurzame energie, die direct ten goede komt aan ons allemaal. Maar de Energietuin is meer dan een plek waar groene stroom wordt geproduceerd; het is een plek waar je kunt samenkomen, leren, en de natuur kunt beleven. Om deze prachtige ruimte verder te ontwikkelen en te onderhouden, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Doe mee

Er zijn allerlei manieren waarop je als vrijwilliger bij kunt dragen aan de Energietuin. Of je nu groene vingers hebt en wilt helpen met het groenbeheer, handig bent en insectenhotels of takkenrillen wilt bouwen, of een passie hebt voor de lokale fauna en wilt helpen met het monitoren van diersoorten, jouw inzet is onmisbaar.
Ook kun je je aansluiten bij speciale groepen zoals de dassenvereniging, de vleermuizengroep of de uilengroep. Daarnaast is er werk in het onderhoud van borden en objecten in de tuin, en kun je meewerken in het voedselbos/moestuin gedeelte.

Word onderdeel van de Energietuin

We zijn momenteel bezig met het uitwerken van een plan voor de betrokkenheid van vrijwilligers bij de Energietuin en kijken uit naar jouw bijdrage. Als je geïnteresseerd bent om als vrijwilliger bij te dragen aan dit unieke project, en samen met buurtgenoten een positieve impact wilt maken, dan horen we graag van je!

Aanmelden

Stuur een e-mail naar Jannetje Kolijn van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en geef aan hoe je betrokken wilt zijn.

Samen maken we van de Energietuin een nog mooiere en duurzamere plek voor iedereen.

Meer nieuws

Ontdek wat je straks kunt beleven in de Energietuin!

De Energietuin Assen-Zuid verandert het concept van duurzame energieopwekking naar een ware belevenis. Niet alleen wordt de Energietuin een bron van groene stroom, maar het is ook een plek waar respect voor de natuur en biodiversiteit centraal staan. Dankzij een...

Lees meer