Waarom wij een voordelige én stabiele stroomleverancier zijn

14 dec, 2021

Is het nu nog mogelijk om op je stroomrekening te besparen? En hoe kun je je ervan verzekeren dat je aanbieder stabiel is? Als energiecoöperatie bieden we tegenwicht aan de onzekerheid op de markt.

 

Energiecoöperatie duurzaam Assen als goedkoopste uit de bus

De maandelijkse kosten voor stroom zijn in veel gevallen een stuk lager dan onze (even groene) concurrent. Zo blijkt uit de Energievergelijker van de Consumentenbond. Met een snelle proefberekening zie je of dit ook voor jou geldt.

Stroomverbruik* Energiecoöperatie Duurzaam Assen  Goedkoopste concurrent** Besparing per jaar
Gemiddeld verbruik gezin (2.800 kWh) € 701,88 € 783,18 € 81,30

 

Alle berekeningen zijn gebaseerd op een jaarcontract tegen enkel tarief. Alle berekeningen zijn uitgevoerd op 02-12-2021. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
* Het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een huishouden van 3 personen zoals doorgerekend door Milieu Centraal en het CBS.
** Pure Energie, de goedkoopste aanbieder zoals aangegeven op https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/energie-vergelijker op 02-12-2021.Zodra een energiebedrijf omvalt, worden de klanten opgekocht door een grote leverancier of ondergebracht bij een willekeurige partij. In beide gevallen krijg je een nieuw en ongunstig tarief. Daar zit je niet op te wachten. Waarom hoef je daar bij Energiecoöperatie duurzaam Assen niet bang voor te zijn?

Waarom Energiecoöperatie duurzaam Assen een stabiele aanbieder is

Tussen ons en de leveranciers die de laatste tijd zijn omgevallen bestaat een duidelijk verschil. Wij zijn namelijk samen met tientallen andere coöperaties in Nederland eigenaar van Energie VanOns.

Energie VanOns beschikt over de benodigde vergunningen voor de levering van elektriciteit en gas. Eventuele winsten gaan niet naar aandeelhouders maar blijven bij de coöperaties die dit gebruiken voor hun regio. Door de krachten van lokale energiecoöperaties op deze manier te bundelen maken we lokale groene energie voor en van ons allemaal en spreiden we risico’s.

Waar de omgevallen bedrijven flinke risico’s namen om winst te maken voor de aandeelhouders gaan wij juist voor de zekerheid van het collectief op de lange termijn. We hebben gezonde buffers om flinke tekorten op te kunnen vangen.

Zekerheid en continuïteit zijn belangrijk en we zitten niet in de wedstrijd om winst te maximaliseren. We kunnen altijd genoeg stroom en gas blijven inkopen, hoe streng de winter ook is. En dat tegen voordelige tarieven. Dit maakt ons in de basis een veel stabielere energie-aanbieder.

Ook overstappen?

Alle inwoners van de gemeente Assen kunnen lid worden. Regel het zelf, of laat ons het doen. We berekenen vrijblijvend je maandbedrag en helpen je bij de overstap. Mail klantenservice@ecduurzaamassen.nl of bel 0592 – 20 00 21.

Meer nieuws

Vanderveen 2 in bedrijf

Dinsdag 9 juli is ons zon-op-dak project aangesloten op het elektriciteitsnet. Door weersomstandigheden is dit iets later dan gepland. De installatie levert nu stroom aan Energie VanOns. De gemiddelde jaarproductie is naar verwachting 58.500 kWh. Meedoen Ben je...

Lees meer

De Energietuin levert eerste stroom!

Op dinsdag 18 juni is Energietuin Assen-Zuid aangesloten op het elektriciteitsnet door de netbeheerder. Vanaf dat moment produceert de Energietuin duurzame stroom! In de komende weken wordt er per perceel stapsgewijs gestart met het opwekken van elektriciteit. Het...

Lees meer