In de spotlight: Eerste paal Energietuin Assen-Zuid

dec 11, 2023

Heb je het al gehoord? De eerste paal zit in de grond in de Energietuin. En dat kreeg recentelijk volop aandacht in de media. Met artikelen en een video van RTV Drenthe, aandacht van het Dagblad van het Noorden en een artikel van de NOS staat ons project vol in de schijnwerpers. 

 

Media-aandacht

  • RTV Drenthe wijdde een artikel en video aan het ‘palen rammen’ in de Energietuin, waarin de vreugde en trots van jaren voorwerk werd benadrukt. Bekijk het volledige artikel en de video hier.
  • Het Dagblad van het Noorden benadrukte het belang van ‘lokaal’ in de context van zonneparken en windmolens, waarbij de Energietuin als een voorbeeld wordt gesteld. Lees het volledige artikel hier.
  • Ook NOS besteedde aandacht aan het begin van de bouw van Energiepark Assen-Zuid na de jarenlange voorbereiding op het project. Bekijk het artikel hier.

Betekenis van de Energietuin

De Energietuin Assen-Zuid is meer dan alleen een zonnepark; het is een voorbeeld van hoe ecologie en biodiversiteit hand in hand gaan met duurzame energieopwekking.

De Energietuin is ontworpen en gemaakt samen met de omgeving. Naast dat er groene energie wordt opgewekt, is het ook een plek voor recreatie en ontspanning. Zonder dat plant en dier uit het oog worden verloren. Zo vind je naast wandelpaden bijvoorbeeld ook dassenwissels! 

Doe nu mee

Geïnspireerd door de positieve media-aandacht, nodigen we iedereen uit om lokale stroom af te nemen of te investeren in de Energietuin. Jouw betrokkenheid zorgt ervoor dat we onze stroom lokaal houden en opbrengsten lokaal worden besteed aan duurzame projecten.  

Bezoek de pagina asserenergie.nl/energietuin-assen-zuid voor meer informatie over hoe je kunt bijdragen aan dit initiatief.

Contact

We zijn trots op de bereikte mijlpalen en de aandacht van de media. Samen bouwen we aan een groenere, duurzamere toekomst in Assen. Voor vragen of meer informatie, neem gerust contact met ons op.

E-mail: info@asserenergie.nl
Telefoon: 0592 20 00 21Meer nieuws

Energietuin Assen-Zuid verwelkomt Werktafel RES Drenthe

Op 25 januari kreeg de Energietuin Assen-Zuid bezoek van de Werktafel Regionale Energie Strategie (RES) Drenthe. Dit bezoek markeert een belangrijk moment in de voortgang van natuur-inclusieve energietransitie projecten in Drenthe, met de Energietuin als een...

Lees meer

Vaste terugleverkosten: wat betekent het voor jou?

Veel van onze leden hebben zonnepanelen en dragen daarmee bij aan de energietransitie. De energietransitie brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee voor energieleveranciers. Zo ook voor ons energiebedrijf Energie VanOns: vanaf 1 maart 2024 introduceren zij vaste...

Lees meer

Leer en ontdek: Duurzaamheidsfestival 27 januari

Op zaterdag 27 januari 2024, tussen 10:00 en 15:00 uur, vindt het Duurzaamheidsfestival plaats in Het Lichtpunt aan De Boomgaard 7 in Assen. Dit evenement, georganiseerd door Solidair Groningen & Drenthe samen met studenten van de Hanzehogeschool, is educatief en...

Lees meer