Stroom Energietuin naar Assense huishoudens via Energie VanOns

15 mei, 2024

In Assen-Zuid wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de eerste Energietuin van Drenthe, een initiatief van AsserEnergie, Windunie en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Elke week komen er 5.000 zonnepanelen bij. Onlangs hebben deze partners een belangrijke stap gezet door een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met Energie VanOns, een coöperatieve energieleverancier. Hierdoor zullen ongeveer 6.000 huishoudens in Assen binnenkort hun elektriciteit betrekken van deze duurzame bron.

Tom Verloop van AsserEnergie en Eelco Bots van Windunie, de projectdirecteuren, zijn verheugd over de samenwerking. Jaap Hoeksema, directeur van Energie VanOns, voegt toe: “Als coöperatieve leverancier streven we ernaar om de stroom die lokaal wordt opgewekt, ook lokaal te laten verbruiken. Dit sluit naadloos aan bij de missie van Energie VanOns: ‘Jouw streek, jouw stroom’.” Verloop benadrukt de voordelen van deze aanpak: “Het ondersteunt niet alleen de lokale economie en werkgelegenheid, maar versterkt ook de gemeenschapszin door lokaal eigendom en verbruik van de energie.”

De Energietuin: Meer dan stroom alleen

De Energietuin Assen-Zuid is niet alleen een bron van schone energie, maar ook een plek waar natuur en recreatie samenkomen. Bezoekers kunnen genieten van de bloeiende natuur, meer leren over biodiversiteit en duurzame energietechnieken. Dit project draagt bij aan een leefbaar landschap en verhoogt de levenskwaliteit in de regio Assen.

Deze benadering laat zien hoe duurzame ontwikkeling hand in hand gaat met educatie en gemeenschapsopbouw, waardoor Assen een voorloper wordt op het gebied van innovatieve en duurzame energieoplossingen.

Op de foto van links naar rechts: Marcel Doornbos (AsserEnergie), Ruben Franken en Wessel van der Galiën (beiden van Energie VanOns), Bram Busstra (AsserEnergie, Eelco Bots (Windunie) en Tom Verloop (AsserEnergie).

Aanmelden vrijblijvende wachtlijst

Meld je aan voor de wachtlijst, zonder verplichtingen. We nemen contact op bij de start van het project. Zodat je alle details kunt bespreken en je keuze kunt maken.

Meer nieuws

Vanderveen 2 in bedrijf

Dinsdag 9 juli is ons zon-op-dak project aangesloten op het elektriciteitsnet. Door weersomstandigheden is dit iets later dan gepland. De installatie levert nu stroom aan Energie VanOns. De gemiddelde jaarproductie is naar verwachting 58.500 kWh. Meedoen Ben je...

Lees meer

De Energietuin levert eerste stroom!

Op dinsdag 18 juni is Energietuin Assen-Zuid aangesloten op het elektriciteitsnet door de netbeheerder. Vanaf dat moment produceert de Energietuin duurzame stroom! In de komende weken wordt er per perceel stapsgewijs gestart met het opwekken van elektriciteit. Het...

Lees meer