Succesvolle Solar Picknick voor Energietuin Assen-Zuid

sep 7, 2023

Op zaterdag 2 september was het een gezellige drukte in de Energietuin Assen-Zuid, dankzij een informatieve Solar Picknick georganiseerd door Windunie, de projectontwikkelaar. Deze gezellige bijeenkomst, waar AsserEnergie een prominente rol speelde, diende als een platform om de omwonenden bij te praten over de recente ontwikkelingen en toekomstige plannen van dit duurzame project.

Met Windunie aan het roer is het project in een stroomversnelling geraakt, een enthousiasme dat duidelijk was tijdens het evenement. De deelnemers werden hartelijk verwelkomd met koffie en heerlijke picknickhapjes, gevolgd door een informatieve sessie waarin de huidige activiteiten en aanstaande bouwplannen in detail werden besproken. Dit open forum bood de aanwezigen de kans om hun vragen te stellen en feedback te geven, creërend een gevoel van gemeenschappelijke betrokkenheid en enthousiasme voor wat komen gaat.

Willem Verhaak, vertegenwoordiger van Windunie bij het project, benadrukte het belang van open communicatie: “Als coöperatieve ontwikkelaar vinden we het ontzettend belangrijk om een open gesprek te voeren met omwonenden en andere betrokken partijen. Deze dialoog blijft behouden gedurende het gehele ontwikkel- en bouwproces.”

De Energietuin Assen-Zuid staat niet alleen voor het opwekken van zonne-energie maar bevordert ook actief de biodiversiteit en de integratie in het bestaande landschap. Het project, nu erkend als een voortreffelijk voorbeeld van een participatief en natuur-inclusief zonnepark, markeert de oprichting van een van de eerste Energietuinen in Nederland.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over dit vernieuwende concept? Bezoek dan de website van de Energietuinen en onze projectpagina voor meer details over de Energietuin Assen-Zuid. Voor eventuele vragen of opmerkingen over de ontwikkelingen rondom de Energietuin, neem gerust contact op met Willem Verhaak via willem.verhaak@windunie.nl.

Meer nieuws

Energietuin Assen-Zuid verwelkomt Werktafel RES Drenthe

Op 25 januari kreeg de Energietuin Assen-Zuid bezoek van de Werktafel Regionale Energie Strategie (RES) Drenthe. Dit bezoek markeert een belangrijk moment in de voortgang van natuur-inclusieve energietransitie projecten in Drenthe, met de Energietuin als een...

Lees meer

Vaste terugleverkosten: wat betekent het voor jou?

Veel van onze leden hebben zonnepanelen en dragen daarmee bij aan de energietransitie. De energietransitie brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee voor energieleveranciers. Zo ook voor ons energiebedrijf Energie VanOns: vanaf 1 maart 2024 introduceren zij vaste...

Lees meer

Leer en ontdek: Duurzaamheidsfestival 27 januari

Op zaterdag 27 januari 2024, tussen 10:00 en 15:00 uur, vindt het Duurzaamheidsfestival plaats in Het Lichtpunt aan De Boomgaard 7 in Assen. Dit evenement, georganiseerd door Solidair Groningen & Drenthe samen met studenten van de Hanzehogeschool, is educatief en...

Lees meer